Beeldmanagement wordt de komende jaren beeldbepalend!

Op vrijwel iedere afdeling binnen uw zorginstelling worden beelden gemaakt, gearchiveerd, waar nodig bewerkt, beoordeeld en bij voorkeur met elkaar gedeeld. ‘Beelden’ in de breedste zin van het woord. Voorbeelden hiervan zijn de OCT-beelden van de oogheelkunde, een slaapvideo van neurologie of een OK sessie op video, ECG’s op papier, medische foto’s, echo’s van het vaatlab of gynaecologie, diverse scopen met een analoge of digitale output en de beelden van de radiologie en nucleaire geneeskunde. Nieuwe trends binnen de medische beeldvorming zijn bijvoorbeeld foto’s die worden gemaakt door medewerkers van een thuiszorgorganisatie, of videoconsulten tussen patiënt en zorgprofessional.

Deze beelden, met hun specifieke functie en doel binnen het zorgproces, hebben de volledige aandacht van onze imaging-experts binnen Beter Healthcare. Wij ondersteunen meerdere imaging projecten in diverse zorginstellingen variërend van een diagnostisch centrum tot een academische zorginstelling.

Wat Beter Healthcare voor uw medische beeldvorming/ beeldmanagement kan betekenen

Onze consultants en projectleiders houden zich dagelijks bezig met alle soorten van vraagstukken over beeldmanagement. Een aantal voorbeelden waar we u bij zouden kunnen helpen:

  • Het inrichten van het radiologie of nucleaire informatiesysteem, benodigde HL-7 koppelingen, desktopintegratie, web koppelingen en bestands- en beeldconversies;
  • Het begeleiden van een RIS/PACS-keuze selectietraject inclusief Proof of Concept;
  • Het begeleiden van de aanschaf van een VNA (Vendor Neutral Archive), met een enterprise viewer:
    • of van een ECM (Enterprise Content Management);
    • of een HCS (Healthcare Content Solution) met XDS (Cross-enterprise Document Sharing) en AI (Artificial Intelligence);
  • Ieder imaging vraagstuk voor ieder specialisme.

Wij werken samen met uw integratiespecialisten, applicatiebeheerders en medische staf om voor uw zorginstelling een veilig, efficiënt en toekomstbestendig platform op medische beeldvorming te realiseren. Wij adviseren op basis van aantoonbare ervaring en expertise, brengen beeldvormende vraagstukken helder in beeld en komen zo tot een betere oplossing.

In ons expertiseteam bevinden zich leidende experts op het gebied van Medische beeldvorming en beelduitwisseling waaronder: RIS, NIS, PACS, Enterprise PACS, VNA, ECM, HCS, HL-7, DICOM, brokers als Cloverleaf, ESB, Desktopintegratiekoppelingen (CCOW, XML, COM) en de XDS platformen voor de transmurale uitwisseling van beelden. Ook zijn onze medewerkers bekend met vrijwel ieder RIS, PACS,- en spraakherkenning systeem wat op de markt verkrijgbaar is.

Beeldmanagement
In deze whitepaper geven wij een overzicht van de zes meest voorkomende basisconfiguraties. Zo helpen wij u om grip te krijgen op de complexe wereld van het medisch beelddossier.
Lees whitepaper