Het e-consult geeft zorgverleners de mogelijkheid om behandelingen waar geen fysiek contact voor nodig is, digitaal te houden. Denk hierbij aan follow-up consulten, consulten in het nazorgtraject of een follow-up bij besmettelijke aandoeningen.

Het e-consult wordt al enkele jaren gebruikt binnen de medische sector. Het meest bekende e-consult is beeldbellen (ook wel een videoconsult genoemd). Een ander voorbeeld van e-consult is het gebruik van chatfuncties (messenger app).

Wat zijn voordelen?

E-consulten geven u de mogelijkheid om fysieke afspraken om te zetten in digitale afspraken. Dit levert capaciteitsvoordelen op voor uw organisatie: het verlaagt de druk van het zorgpersoneel en het bespaart hen kostbare tijd. Dankzij het e-consult wordt het werkproces minder verstoord en op termijn ontlast het uw poli planning.

Daarnaast kan het e-consult zorgen voor meer flexibiliteit voor zowel patiënt als zorgverlener doordat zij niet gebonden zijn aan een bepaalde locatie om het consult te houden. Daarmee kunnen onnodige reistijd, lichamelijk belasting en kosten bespaard worden, zeker voor patiënten die minder mobiel zijn. Ook kan het e-consult bijdragen aan een oplossing voor verkeersdrukte en parkeerproblematiek rondom een ziekenhuis of zorginstelling.

Tenslotte wordt het e-consult (mits het qua uitkomsten niet onderdoet voor een fysiek consult op locatie) gezien als een volwaardig consult. De zorgverlener kan het e-consult dan ook als regulier consult declareren.

Wat kan beter Healthcare u bieden?

Beter Healthcare kan u ondersteunen met het invoeren van e-consulten binnen uw organisatie. Wij kunnen u helpen bij de strategie, selectie en implementatie rondom het inpassen van e-consulten in uw (werk)processen en systemen. Wij zorgen voor de integratie met het ZIS/EPD zodat de juiste declaratie wordt aangemaakt voor het e-consult. Daarnaast zorgen wij voor de opleiding van uw medewerkers. Uiteraard houden wij rekening met de beveiligingsmaatregelen met betrekking tot de privacy.

Onze professionals adviseren u graag over de diverse productmogelijkheden, en helpen u een keuze te maken op basis van de door u gewenste functionaliteiten. We kijken graag met u mee hoe het e-consult binnen uw (digitale) strategie past. Tevens geven wij u graag advies over andere digitale mogelijkheden om uw zorgprocessen te optimaliseren.

Bent u klaar voor de digitale toekomst?
Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.