EMS EVS 950x320

Medicatie ondersteuning (EMS/EVS)

Het medicatieproces bestaat uit een keten van activiteiten waaronder; voorschrijven, medicatiebewaking, distributie en toediening van geneesmiddelen. Deze keten van voorschrijven tot toedienen wordt ook wel de 'closed loop' genoemd, waarbij de medicatieveiligheid centraal staat.

Een EMS (Elektronisch Medicatie Systeem) kan bestaan uit een EVS - Elektronisch Voorschrijf Systeem, een TDR - Toedieningsregistratie Systeem en een AIS - Apotheek Informatie Systeem. 

Bij elke stap in het medicatieproces wordt gebruik gemaakt van informatie uit verschillende informatiesystemen en/of wordt specifieke informatie vastgelegd. Informatie en activiteiten die bij elkaar horen worden een functie genoemd. Een functie kan gebruikt worden in verschillende informatiesystemen. Dit alles maakt dat de invoering van een functie zoals een EMS veel impact kan hebben in de organisatie.

Wij kunnen u ondersteunen bij de selectie (proces in kaart brengen, knelpuntenanalyse en programma van eisen) en implementatie van een EMS. Wij brengen samen met u het medicatieproces in kaart en de door uw organisatie benodigde (ICT) ondersteuning. Vervolgens kunnen wij uw organisatie begeleiden bij de implementatie van het EMS.