Kort nieuws

 
Juni 2018 - Livegang vernieuwde zorgportalen Nij Smellinghe
Vrijdag 8 juni is Ziekenhuis Nij Smellinghe live gegaan met de vernieuwde zorgportalen! Van harte gefeliciteerd!
 
 
Juni 2018 - Livegang HiX 6.1 Rivas
Rivas Zorggroep is donderdag 7 juni live gegaan met HiX 6.1! Van harte gefeliciteerd en smakelijk namens Beter Healthcare!
 
 
Juni 2018 - Beter Healthcare ondersteunt u bij uw EMRAM accreditatie
Wij ondersteunen u met de benodigde stappen die ondernomen moeten worden voor uw EMRAM accreditatietraject. Lees er hier meer over!

Juni 2018 - Epic UGM 2018
Marloes en René waren namens Beter Healthcare aanwezig op de Epic User Group Meeting om mensen te informeren over onze (vernieuwde) dienstverlening!
 
 
Mei 2018 - HIMSS Europe 2018
De afgelopen dagen was Beter Healthcare aanwezig op de HIMSS Europe 2018 in Sitges. Het waren inspirerende sessies vol krachtige verhalen!

 
Mei 2018 - De rol van de patiënt/cliënt in het zorgproces verandert
Bent u al klaar voor VIPP GGZ? Wij kunnen uw organisatie ondersteunen! Lees verder...
 
Maart 2018 - Beter Healthcare goes NLdoet 2018
Ook dit jaar heeft de personeelsvereniging van Beter Healthcare zich belangeloos ingezet voor een ander en hebben gezamenlijk een dagje vrijwilligerswerk opgepakt bij “Kinderboederij ‘t Veldje” in Rosmalen. Lees verder...
 
 

Maart 2018 - HIMSS 2018 Studiereis: Patient Engagement & Patient Journeys
Aansluitend aan de HIMSS2018 hebben Robert de Vries en Barbara Brands deelgenomen aan de studiereis Patient Engagement & Patient Journeys waarbij zij een interessante en interactieve sessie hebben verzorgd!


Maart 2018 -Viva Las Vegas: Beter Healthcare goes HIMSS 2018
Viva Las Vegas! De HIMSS2018 vindt dit jaar plaats in Las Vegas. Ook Beter Healthcare is aanwezig om met u te sparren over de digitale transformatie van de zorg.


Maart 2018 - Beter Healthcare ondersteunt ZorgSaam vanaf eerste reviewdag
ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen telt af tot de livegang HiX 6.1! Een goed begin is het halve werk: Beter Healthcare helpt ZorgSaam vanaf de eerste reviewdag die vandaag begonnen is.

 

 
Februari 2018 - Wijzigingen criteria EMRAM

Ook in het nieuwe jaar houden houden wij u op de hoogte omtrent de HIMSS accreditatie. Benieuwd of er voor uw organisatie iets verandert? Lees er meer over in ons artikel.

Januari 2018 – Epic integratie bij UMCG

Beter Healthcare heeft UMCG ondersteund bij de implementatie van Epic. Onze integratie consultant gespecialiseerd in o.a. Epic Bridges heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het UMCG integratie team. Alle transmurale interfaces (BSN, Vecozo, LSP, e-overdracht, Zorgdomein, Zorgmail, DBC Grouper, ambulancezorg en Perined aanlevering) alsook de interfaces binnen het apotheek landschap (medicatie orders, stock transfer, geneesmiddelen bestellingen bij externe leveranciers en communicatie met medicatie bewaking systeem) zijn door onze consultant functioneel ontworpen, geïmplementeerd, getest en opgeleverd. Alweer een tevreden klant!

Oktober 2017 - VIPP  - De basisgegevensset zorg is gereed!

De Nederlandse zorg is weer een stap dichterbij de uitwisseling van (medische) informatie met Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s) waarmee de patiënt meer regie kan nemen over zijn/haar eigen gezondheid. Lees hier meer over wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie!

 

Oktober 2017 - Foto's jubileumsymposium Beter Healthcare

Wij kijken terug op een indrukwekkende en gezellige middag! Zie hier een aantal sfeerimpressies van ons jubileumsymposium op 12 oktober 2017.

 


Oktober 2017 -  Jubileumsymposium ter ere van het 5-jarig bestaan van Beter Healthcare

Afgelopen donderdag 12 oktober vierden wij ons 5-jarig jubileum middels een inspirerend symposium met als thema 'Innovatie in de Zorg ICT'. Wij proosten op deze mooie mijlpaal!
Lees hier meer over deze feestelijke dag.

 

Oktober 2017 - Go Live Epic bij het St. Antonius

Het St. Antonius is live met Epic! Gefeliciteerd!Oktober 2017 - 5 JAAR!

Deze week bestaat Beter Healthcare 5 jaar! Daarom een bloemetje voor onze toppers die er al vanaf het begin bij zijn!

 

Oktober 2017 - GLIMS 9 is live bij het Zuyderland

Wij willen het Zuyderland van harte feliciteren met de livegang van GLIMS9!

 

Oktober 2017 - Nieuwe medewerkers

Afgelopen maandag 1 oktober zijn er weer een aantal nieuwe medewerkers bij ons gestart!

 

 

 

September 2017 - VieCuri Congresfestival eHealth

Beter Healthcare is aanwezig op het Congresfestival eHealth van VieCuri Medisch Centrum. Bent u er ook? Onze collega's staan klaar om u te inspireren en te motiveren over de mogelijkheden van eHealth!Juli 2017 Succesvolle go live Rondebosch Medical Center Kaapstad

In opdracht van Medtronic hebben we de implementatie en go live van OK Material Management en OK planning begeleid voor het Rondebosch Medical Center in Kaapstad. 17 juli is alles succesvol live gegaan. 

 

Juni 2017 - Kennissessie 'The Battle'

Beter Healthcare heeft op 26 juni een interessante maar vooral ook gezellige kennissessie gehad waar onze consultants over verschillende, strategische topics hebben gebrainstormd!

Juni 2017 - Livegang Bravis Ziekenhuis van HiX 6.1

Met een symbolische druk op de knop ging EPD HiX 6.1 op donderdag 15 juni in het Bravis ziekenhuis live. Wij willen Bravis ziekenhuis van harte feliciteren met deze livegang!
http://bit.ly/2tqcgNt

Juni 2017 - Livegang Bergman Clinics van HiX 6.1

Na een mooie samenwerking tussen Bergman Clinics en Beter Healthcare feliciteren wij Bergman Clinics van harte met de livegang van HiX 6.1!

 

Juni 2017 - CRM en Customer Journey in de zorg

Aangezien CRM en Customer Journey in de zorg een steeds grotere rol gaat spelen hebben wij een team van CRM specialisten geformeerd die zich zullen gaan focussen op deze gebieden. Zie hier welke dienst verlening wij kunnen bieden op dit vlak.

Juni 2017 - Beter Healthcare op Epic User Group Meeting The Netherlands 2017

Beter Healthcare is op vrijdag 9 juni aanwezig bij de Epic User Group Meeting The Netherlands 2017. Wij staan op de informatiemarkt op standplaats E, naast de Epic-stand. Meer informatie vindt u hier: EpicUGM-NL

Juni 2017 - EPD Expert Team Educatie - UMCG

Beter Healthcare gaat het UMCG adviseren en coachen bij het opzetten en inrichten van de eindgebruikerstrainingsomgevingen voor hun Epic implementatie.

Mei 2017 - Projectleiding transmurale projecten - Bravis

Wij leveren een projectleider voor de transmurale projecten onder andere het project geboortezorg. 

April 2017 - Projectleiding Epic 2017 upgrade - VUMC / AMC

Wij ondersteunen VUMC / AMC bij de upgrade naar de 2017 versie.

April 2017 – Quickscan Medicatieveiligheid - Lievegoed
Beter Healthcare mag bij Lievegoed een Quickscan Medicatieveiligheid uitvoeren en de resultaten presenteren aan de Raad van Bestuur en het MT.

April 2017 - Programmamanagement ChipSoft HiX Standaard Content - ZorgSaam

Onder leiding van onze programmamanager gaat ZorgSaam de ChipSoft HiX Standaard Content invoeren. 

April 2017 - Epic Asap (SEH) - St. Antonius ziekenhuis

Onze Epic consultant gespecialiseerd op Epic Asap (de SEH module) zal het St. Antonius ziekenhuis gaan ondersteunen bij de implementatie.  

Maart 2017 - Begeleiden ZIS implementatie - Meander MC

Beter Healthcare heeft een ondersteunende rol bij het ZIS traject binnen het Meander MC.

Maart 2017 - Epic Willow - Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)

MCL heeft Beter Healthcare gevraagd hun te adviseren bij de herinrichting van de Epic Willow (medicatie) module.

Februari 2017 - Projectleiding migratie ChipSoft HiX 6.0 naar 6.1 - Bravis

Bravis is het eerste ziekenhuis dat migreert van ChipSoft 6.0 naar 6.1. Wij leveren de projectmanager voor deze migratie. 

Februari 2017 - projectondersteuning HiX - Tjongerschans

Wij gaan het Tjongerschans projectondersteuning leveren op onder andere de gebieden HiX portaal, Zorgdomein, Zelf-Service-Kiosken. 

Januari 2017 - implementatie CS-Zorgportaal - Zorgkoepel West-Friesland

Zorgkoepel West-Friesland is de eerste Ketenzorg organisatie die ChipSoft HiX implementeert. Beter Healthcare ondersteunt hen bij de implementatie van CS-Zorgportaal. 

Januari 2017 - Migratie naar ChipSoft HiX versie - Bergman Clinics

Bergman Clinics heeft besloten om te migreren naar de ChipSoft HiX versie wij ondersteunen hen op het vlak van projectleiding en inhoudelijke consultancy. 

December 2016 - Implementatie ChipSoft HiX - AZ Delta België

Het AZ Delta ziekenhuis in Roeselaere heeft na een gedegen selectietraject besloten om ChipSoft HiX ziekenhuisbreed te implementeren. Beter Healthcare zal AZ Delta ondersteunen in de voorbereidingsfase met het in kaart brengen van de gewenste processen en daarna de implementatie begeleiden.  

December 2016 - Advies implementatie Meddex - Westfriesgasthuis - Waterland ziekenhuis

Wij adviseren Westfriesgasthuis en Waterland ziekenhuis in de uitwisseling van patiëntgegevens middels Meddex. 

November 2016 Projectleiding en consultancy ChipSoft HiX implementatie - Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) België

Wij leveren projectleiding en inhoudelijke consultancy ter ondersteuning van de ChipSoft HiX implementatie bij het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk, België. 

Mei 2016 - Epic implementatie - UMCG

Wij gaan UMCG ondersteunen bij de implementatie van Epic waarbij wij verschillende domeinen gaan ondersteunen met meewerkende domein leads. 

April 2016 - Projectmanagement en project coördinatie opleidingen van de HiX migratie  - ZGT

ZGT heeft ons gevraagd om voor de HiX migratie het project management en de daarbij behorende opleidingen uit te voeren.

April 2016 – PMD training – Flevo ziekenhuis

Voor de doelgroep Centraal Applicatie Beheer hebben wij een 3 daagse PMD training verzorgd, waarbij een bestaande casus in het ziekenhuis als leidraad is genomen.

Februari 2016 – Advisering ontwikkeling iPackage EVD – VSAPGZ

Cerner ontwikkelt voor de Nederlandse markt een iPackage EVD voor de i.s.h.med gebruikende ziekenhuizen. Vanuit de VSAPGZ ondersteunt Beter Healthcare door middel van een adviserende rol over de inhoud op basis van onze uitgebreide ervaring met de ontwikkeling en implementatie van het elektronisch verpleegkundig dossier.

Februari 2016 – Projectleiding implementatie CardioReport – Medtronic

Bij het neerzetten van CardioReport, een software suite ter ondersteuning van het CathLab op onder meer het gebied van Materials Management, speelt Beter Healthcare een rol bij het projectmanagement in internationale projecten.

December 2015 – IS-H / i.s.h.med trainingen – Flevoziekenhuis

In December en Januari zijn diverse trainingen gegeven, waaronder IS-H Basis, i.s.h.med basis en DBC-DOT (algemeen en inrichting in IS-H). Deze trainingen zijn zowel vanuit een functioneel als vanuit een ontwikkel (ABAP) perspectief verzorgd.

Nov 2015 - Publicatie whitepaper Goederenlogistiek

Onze nieuwste whitepaper 'Goederenlogistiek in de zorg: helpt ICT bij uw ambitie?' is nu beschikbaar. Deze kunt u aanvragen via de website.

Okt 2015 - Gegevensuitwisseling tussen Epic en Chipsoft via Meddex - OLVG

Projectleiding implementatie van uitwisselen van patiëntgegevens tussen het ZIS van het OLVG (Epic) en het BovenIJ ziekenhuis (Chipsoft) met behulp van het zorgverlenersportaal van Meddex.

Okt 2015 - Selectie e-overdracht - REN West-Brabant

Opstellen PvE en begeleiding bij selectie voor een oplossing voor elektronische overdracht van informatie bij ontslag van patiënten vanuit Bravis ziekenhuizen naar VVT-instellingen v.v. in de regio West-Brabant-West.

Sept 2015 - Digitalisering Archief - Zuidwester

Projectleiding en begeleiding bij het digitaliseren van de archieven vanwege de verhuizing.

Aug 2015 - Koppeling OK en PDMS - Flevoziekenhuis

Flevoziekenhuis implementeert een nieuw PDMS, Centricity. Om diverse per- en postoperatieve gegevens vanuit het PDMS naar de OK module door te zetten ondersteunt Beter Healthcare bij het opzetten van de koppeling en het verwerken van de gegevens.

Juni 2015 - Ontwikkelen Paramedisch Dossier - Gelre ziekenhuizen

In Gelre ziekenhuizen wordt naast het EPD en EVD ook het patiëntendossier voor de paramedici beschikbaar gesteld. Beter Healthcare zal hierin ondersteunen bij de functionele analyse en de inrichting in het ZIS.

Juni 2015 - Track & Trace seminar bij Beter Healthcare - Rosmalen

In dit seminar is met een aantal ziekenhuizen van gedachten gewisseld over Track & Trace binnen de huidige SAP ERP en i.s.h.med functionaliteit.

Mei 2015 - Testen koppelingen bij upgrade van SAP PI naar PO- Albert Schweizer ziekenhuis

Bij de upgrade van SAP PI naar PO ondersteunen wij de ICT afdeling bij het opzetten en uitvoeren van de testscripts en het coördineren van de testen.

April 2015 - Publicatie whitepaper LSP

Onze nieuwste whitepaper 'Landelijk schakelpunt: Wat is de impact voor uw organisatie?' is nu beschikbaar. Deze kunt u aanvragen via de website.

Feb 2015 - Projectleiding EVS en PDMS - Medisch Centrum Alkmaar

Beter Healthcare vervult de rol van projectleider voor de projecten EVS en PDMS.

Feb 2015 - Training procesmodellering via BPMN in pilot

De door ons ontwikkelde training procesmodellering heeft een succesvolle eerste pilot doorlopen en zal binnenkort ook extern te volgen zijn.

Dec 2014 - Projectleiding PACSII - Medisch Spectrum Twente

Bij de invoering van Clinical Assistant (PACSII) in het MST bieden wij ondersteuning in de rol van projectleider.

Sept 2014 - Procesoptimalisatie Atrium MC

In het kader van procesoptimalisatie brengen wij voor de afdeling Kwaliteit en Veiligheid van het Atrium MC de registratieprocessen rondom een 2-tal klinische registraties in kaart.

Aug 2014 - Aansluiting Flevoziekenhuis op Zorgdomein

Beter Healthcare ondersteunt het Flevoziekenhuis bij de finalisering van de koppeling met Zorgdomein.

Aug 2014 - Publicatie whitepaper EVD

Onze nieuwste whitepaper 'EVD: Een helper voor verpleegkundigen?' is nu beschikbaar. Deze kunt u aanvragen via de website.

Mei 2014 – Chipsoft conversie - Waterland ziekenhuis

Het Waterland ziekenhuis gaat over op HiX. De OK gegevens worden door Beter Healthcare vanuit het bestaande systeem naar HiX geconverteerd. 

Maart 2014 – Epic advies - AMC / VUmc

Beter Healthcare ondersteunt de Epic implementatie bij de 2 Amsterdamse UMC's; AMC en VUmc. Wij geven advies gebaseerd op eerdere implementaties en kennis van Epic systemen in Nederlandse ziekenhuizen. 

Januari 2014 – Implementatie OK systeem - Flevoziekenhuis

In Flevoziekenhuis wordt voor het OK proces de inrichting binnen het ZIS gedaan. Het proces vanaf aanvraag van een OK door de specialist, planning en per/post-operatieve registratie wordt hiermee ondersteund. Beter Healthcare zorgt voor het overzetten van de inrichting van een collega-ziekenhuis en het invlechten van deze inrichting in het systeem van het Flevoziekenhuis. Hiernaast bieden wij ondersteuning bij de testen, opleidingen en Go-Live van het systeem.

November 2013 – OK artikelregistratie met voorraadbeheer - Ziekenhuis Amstelland

In Ziekenhuis Amstelland wordt momenteel de CareCTRL template ingericht ter ondersteuning van de inkoop en voorraad beheer processen binnen de organisatie. Om dit stuk automatisering breder in te zetten, heeft Beter Healthcare de opdracht gekregen om de registratie van de op de operatiekamers gebruikte prothesen, implantaten en diverse disposables hierop aan te sluiten. Naast het scannen en bij de patiënt registreren van de artikelen voor recall, wordt ook automatische afboeking met deze oplossing geboden.

November 2013 - Mckesson EVD begeleiding - MC Zorggroep

De MC groep implementeert EPD, EVD en ordermanagement van McKesson. Beter Healthcare zal tijdens deze implementatie periode adviseren en begeleiden bij de benodigde proces veranderingen op de verpleegafdelingen teneinde een eenduidige werkwijze te invoeren.

September 2013 - Herinrichting autorisatiestructuur - Gelre Ziekenhuizen

Voor het volledige ZIS/EPD/EVD en een aantal aanvullende applicaties biedt Beter Healthcare advies en ondersteuning bij het opnieuw vormgeven en inrichten van de autorisatie structuur. Hiertoe wordt procesanalyse uitgevoerd op basis waarvan een vernieuwde autorisatiematrix wordt opgesteld. 

Augustus 2013 - Begeleiding bij voorbereiding op digitale aanvragen- MDCA/Ziekenhuis Amstelland 

Als voorbereiding op de invoering van digitale labaanvragen vanuit klant Ziekenhuis Amstelland hebben wij het MDCA (lab) ondersteuning geboden in de vorm van procesmodellering en -analyse en analyse van Labosys op benodigde aanpassingen. Hiernaast is ondersteuning geboden in de vorm van de intermediair rol tussen MDCA en Philips voor de Labosys inrichting.

Februari 2013 – Vooronderzoek implementatie PDMS - Orbis MC  / Atrium MC

Het consortium  Orbis MC en Atrium MC heeft op basis van goedkeuring van de Projectbrief PDMS  Beter Healthcare de opdracht gegeven te starten met een vooronderzoek “consortiumbrede implementatie PDMS voor alle zorgkritische afdelingen”. Op basis van uitvoering van het aanwezige Pakket van Eisen, aangeleverd vanuit beide ziekenhuizen, worden oriëntatiegesprekken gevoerd met (indirecte) stakeholders van zowel Orbis MC en Atrium MC.  Resultaat is een advies  met daarin opgenomen het plan van aanpak “selectietraject leverancier PDMS” en “Advies fasering & implementatie PDMS zorgkritische afdelingen.

Januari 2013 - Opstellen PvE en advies inzake EMS - Mondriaan Zorggroep

De Mondriaan Zorgroep wil een nieuw systeem voor Elektronisch Voorschrijven en Toedieningsregistratie selecteren. MIddels het uitwerken van de gewenste procesondersteuning hebben wij de Mondriaan ondersteund bij het uitwerken van het Pakket van Eisen en advies aan de Raad van Bestuur. Met name is er aandacht besteed aan de GGZ specifieke zaken zoals verslavingszorg, methadonverstrekking en extramurale zorg; crisisdienst en wijkteams.

December 2012 - Electronisch verpleegkundig dossier - Gelre Ziekenhuizen

In Gelre Ziekenhuizen is gekozen voor invoering van het Electronisch Verpleegkundig Dossier vanuit een template van leverancier Siemens. Beter Healthcare adviseert het ziekenhuis bij de procesmapping, de data- en procesanalyse, de inpassing van de template binnen de verpleegkundige organisatie en integratie in overige onderdelen (SEH en EPD) .

November 2012 - Opleidingen - Diverse klanten

In de maanden november en december worden diverse trainingen gegeven. De standaard trainingen vinden plaats op het kantoor van Beter Healthcare, de op klantwens samengestelde trainingen worden bij de klant (Albert Schweitzer ziekenhuis) op locatie gegeven. Een greep uit de gegeven trainingen: Portals, SAP IS-H Basis/Kliniek/Polikliniek en Requirements Definition.

November 2012 - Advies - St.Jans Gasthuis Weert

Als voorbereiding op de implementatie van het Chipsoft Basis Dossier heeft Beter Healthcare het ziekenhuis ondersteund in een aantal advies sessies. Hiernaast zijn hands-on ondersteunende documenten ontwikkeld en is een referentiebezoek geinitieerd en begeleid.

Mei 2012 - Invoering EMD Poliklinieken / Kliniek -  Atrium MC Heerlen

Atrium MC heeft Beter Healthcare de opdracht gegeven het Elektronisch medicatiedossier te implementeren binnen Atrium MC.  Hierbij is de opdracht tevens om aan te sluiten bij het bestaande medicatiesysteem vanuit Orbis MC conform  '2 organisaties – 1 medicatiedatabase'.
Dit project is verdeeld over 3 fasen:

  • EMD implementatie Poliklinieken
  • EMD Kliniek
  • EMD in samenwerking met externe zorginstellingen

 Beter Healthcare heeft ondersteuning geboden bij de volledige implementatie (aansturing leverancier, projectmanagement Atrium MC, consultancy, procesadvisering, testen en opleiden).

Mei 2012 - Vooronderzoek - Busines Case Elektronische Ordercommunicatie - VsapGZ

In opdracht van de Vereniging van SAP gebruikende Ziekenhuizen - VsapGZ hebben wij een vooronderzoek - Business Case uitgewerkt betreffende de impact van het vervangen van papieren ordercommunicatie door elektronische ordercommunicatie. Hierbij is het Ziekenhuis Amstelland als voorbeeld casus gebruikt. De Busines Case toont aan dat er structureel forse besparingen gerealiseerd kunnen worden met de invoering van elektronische ordercommunicatie. 

Maart 2012 - Herimplementatie Cardio EPD - Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Het in Chipsoft ontwikkelde EPD is in 2012 ziekenhuisbreed uitgerold. Bij de cardiologie afdeling wordt via een herimplementatie het EPD op de polikliniek, functieafdelingen en op de hartcatheterisatie kamers nog beter op de processen toegespitst. Vanuit Beter Healthcare wordt dit op dit project ondersteuning geboden bij de probleem analyse, ontwerp en communicatie met de belanghebbenden en ondersteuning bij het 'live' brengen van de afdeling Cardio.

Maart 2012 -  OK software optimalisatie - Ziekenhuis Amstelland

Via een vooronderzoek is de software rondom de processen OK aanvraag, OK planning, Preoperatieve screening, Peroperatieve registratie en financiele afhandeling geanalyseerd op mogelijke verbeteringen inclusief Quick-Wins. Hierna is van de meest prangende punten een software optimalisatie uitgevoerd.

November 2011 - Vooronderzoek PDMS / Bewakingsmonitoren - Ziekenhuis IJsselland

Aan Beter Healthcare is gevraagd een vooronderzoek te doen  t.b.v.  vervanging van noodzakelijke bewakingsmonitoren, vervanging van bestaande PDMS  c.q. implementatie van een vernieuwd PDMS-systeem op de zorgintensieve afdelingen. Als resultaat is conform tevredenheid het volgende opgeleverd:

  • Pakket van eisen (Pve) Monitoren
  • Pakket van eisen PDMS
  • Globaal plan van aanpak implementatie van Monitoren en PDMS
Startpagina – Healthcare in beweging